Friday, 28 September 2012

HANTU

Melihat kepada tajuk entry aku kali ni , maybe yg bace tertanye2 isi kandungan nye menepati ciri2 keseraman tahap dewa mahupun hanya sekadar mitos sahaja...hahhahaha..Korang penah tgk tak hantu nenek kebayan or hantu nenek tua kerepot,....?xpenah?..same la aku...hahahahha
Baru2 ni anak aku dimasukkan ke wad di hospital batu pahat selama 4hari setelah didapi paru2 nye dijangkiti kuman...penat gak aku mengulang hari2 ke hospital.sedih tgk anak aku terlantar kesakitan..tgn yg kecik molek tu dicucuk jarum untuk memasukkan air.Ini kerana beliau tidak mahu minum hatta makan sekalipun...
Asal makan ,minum nanti muntah...Semakin kurus anak aku sikecik ni.Dah mcm aku xbg makn lak..Bile kt hospital,doktor cek darah ok,pastu hari keempat dah mula nk minum tp dengan picagari bukan botol..doktor cakap boleh balik.Aku tak berpuas hati sedangkan anak aku masih batuk lg tahap kronik dan mungkin sebab batuk ni la die tak lalu makan dan muntah2..
Bayi yg masih kecil tidak digalakkan dengan sebarang ubat kerana abdomen dalam badannye belum kuat untuk menerima ubat2 ini.Batuknye akan hilang sendri...Tapi bile tu?..Jadi aku pasrah dengan balik juga kerumah...kat rumah seperti biasa anak aku merengek,asal bangun merengek...muntah2...
Bawak gie urut terus nk minum pkai botol...alhamdulillah......tp muntah masih lg..Dan sebagai langkah terakhir aku berjumpa sedare ku untuk melihat klu2 ada 'bende' dh masuk dlm badan anak ku nie..Aku tau ada segelintir kita xmempercayai kewujudan makhluk halus ni..Tp ingat makhluk2 ni wujud selain kita didunia ni, cuma jgn la kita mensyirikkan Allah dengan makhluk2 lain..contohnye kita puja bende tu.
Semasa membuang bende nie, pakcik aku ni ada ckp 'bende' tu merupakan nenek tua...ooooo,begitu rupanya.sebab sebelum ni masa nak sulung aku demam die penah menangis kepada aku mengatakan ada nenek tua kat atas(rumah sewa aku 2 tingkat).Banyak kali gak anak aku nampak..Selepas tu adik aku pun byk kali nampak kelibat nenek ni dalam umah dan luar umah aku..Tu pun semasa adik aku bercuti di rumah aku semasa beliau memperolehi kuasa al-hijab.Tp skrg dh xde lg,dh berubat...
Ternyata benarlah nenek tua tu menjadi kan rumah aku sebagai persinggahan beliau..sungguh kurang sopan kerana tanpa izin aku die memasuki rumah aku dan mengganggu anak2 aku...memang gua rasa nk menempeleng jer neliau,nasib baik tak nampak.

Aku diberikan sebotol air untuk memagar rumah aku,kerana 'bende' jahanam tu mungkin akan dtg semula selepas mengambil teksi balik dr umah pakcik aku td ke rumah aku semula.Tu pun klu hidup lg la..Eh!kn die memey dh mati...hahahhaha
Semasa pulang kerumah pada mlm tu,bini aku ternampak sepasang kain putih bertenggek di tiang lampu...seleps melintasi kawasan tu die tanya samada aku nampak jugak...X nampak pun...Org lemah semangat memang senang nampak mcm2....

Thursday, 13 September 2012

OPENHOUSE VS MANCING

Tgk kepada titlenye..macam ntahapeapentah...Ok le tu yg penting ade modal nak update blog.Jangan jd mcm kwn aku tu,org lain yg updatekan...sibuk mengalahkan menteri uganda.
Bulan nie adalah bulan yg sengkek buat aku..mane idaknye, gaji belum muncul lg nie...hari2 mggu menghabiskan masa dirumah saje...nk jalan pun duit xde,bosan gak...

Tp yg bagusnye, time2 macam nie la byk open house yg ada..boleh la save skit...disamping tu menambah berat badan semula...hahhahahahah janji kenyang...Kalau kat UTHM ni openhouse memang tak putus2...dicampur lg dengan umah member2 lain..Selagi xcukup sebulan,kat johor ni sentiasa ade open house...sate,kambing golek,beriani...pergh..mcm2 ado!
Aku plak telah membuat closedhouse untuk raya taun nie..xde rezeki lebih nak buat.biasanye klu buat pun pada member2 seperjuangan yg terdekat jer..Taun nie xde..sorry ye kawan2..hahhahaha..Aku gie umah korang jer kutip duit raya anak aku...
Ape2pun semoga Allah memberi rezeki yang murah buat insan2 yg membuat openhouse nie...Modal besar gak bg yg berpendapatan sama level aku nie.
Bile nak balik kampung lg nie..Perancangan aku nak mancing tiap kali balik kampung..Batang joran dah beli,..peralatan lain sume dh siap...Brother aku kat pasir gudang punye..die cakap nk bg aku sebab die dh xnk mancing lg..Time kasih ye abangku,lgpun abangkan ada masalah jantung..jage kesihatan tu lg penting.Tggu klu ade mase gua dtg sane.Cuma yg xbest pancingnye bg member pinjam terus dh burn...cilakak itu org.
Tggal nak beli mesin pancing jer nie...Dah nak balik kg nanti baru beli..mision complete...xsabor yob.