Sunday, 15 January 2012

HEPI2

kenapa hepi2 nie????gaji?hari isnin bru gaji....hepi la gak,..

Man utd 3-0 bolton..hepi la sebagai die hard fans..Lg yg menambah perisa kehepian aku nie..thanks to sponsor mamy  Shida Fergie...

OK PPL WAKE UP !! TIME FOR PREDICTIOM GAME !! win home or away manUTD jersey sponsor by sis Shida Fergie... if u predicted correctly below , game between ManUTD and bolton dis wekend

1. 2nd scorer
2. assist player
3. total goals

all the best to u all . keep quessing ppl .. closing @SAT 2pm .. so cpt cpt . GD LUCK & GGMU !!

jawapan yg aku bg cume soalan 2 je salah...tp diterima sebagai pemenang....hahhahahaa(ketawa bangga)

Hasrul Ismail ‎2nd scorer...welbeck,,,assist... valencia,,,goal 3-0
Thursday at 2:23pm ·  ·  3

dan pg nie aku bukak FB...mamy Lynsal Hernandez mengumumkan...

SLM MORN MY BELOVED OUF................... DA WINNERS OF DA PREDICTION GAMES GOES TO Hasrul Ismail & Sixth De-Links... CONGRATS ... BOTH TO INBOX ME YR DETAILS ... TKS ALL FOR TAKING PART .... GGMU ♥
 ·  ·  · 2 hours ago near Singapore, Singapore

Thursday, 12 January 2012

Hari pertama persekolahan....!!!!

Hari ni si bujang aku telah memulakan persekolahan beliau...Itu pun selepas cadangan dari mak mertua aku untuk menyekolahkan nye...mane taknye..klu dh 24jam asyik nak main komputer je..xabis2 dengan counter strike,super mario...zombie win!!!!

mcm mane agaknye reaksi die bersekolah pg nie...Ade kawan baru...!!!Jgn die membelasah kawan2 baru tu udah ler..Klu bergurau tue mesti kasar2 dh mcm ultraman jer..aku pun dh biasa dengan penangan ultraman die...
Baru 4 tahun dh kene sekolah.Dah x lame lg nk dapat adik..Harap2 ini permulaan kepada kecemerlangan beliau kelak..GOOD LUCK MY SON!!!

PEMBELIAN MELALUI INTERNET

Kenapa???saje nk cite skit pasal pembelian melalui internet nie..klu kite bukak facebook,masuk group ape2 pun mesti ade sorang dua yg promote kan perniagaan diorang.Klu group tu pasal bolasepak,ape lg barangan yg di'promote'.Dah tentu2 jersey....kan???

Sebenarnye aku nk entry pasal nie sebab aku tertarik bace post kat satu blog yg menceritakan...
Seorang kakitangan swasta yang membeli tiga telefon bimbit dengan harga RM3,250 secara dalam talian terkejut apabila hanya menerima lesung batu berharga RM14.50, sehari selepas melunaskan pembayaran.
Lebih menyakitkan hati, tulisan RM14.50 berkenaan masih ada pada lesung batu berkenaan dan mangsa, Mohd Hazirul Hisham, 30, tergamam ketika menerimanya.
“Saya membuat pembelian itu selepas melayari satu laman web dan tertarik dengan tawaran telefon bimbit Samsung Galaxy S bernilai RM1,100 seunit berbanding harga pasaran semasa iaitu RM1,900.
“Saya membeli tiga telefon bimbit berkenaan secara talian pada 6 Disember lalu dan membuat bayaran ke akaun seorang lelaki bernama Lim Tham Kim,” katanya, semalam.
Menurut Hazirul, dia kemudian menerima SMS daripada kakitangan sebuah syarikat menjual peralatan komunikasi yang menawarkan barangan percuma atau diskaun RM50.
Hazirul memilih tawaran diskaun berkenaan dan sehari kemudian, dia menerima bungkusan barangan dibeli.

 aku pun penah beli melalui facebook..tu pun 2 helai jersey man utd...mula2 rase takut gak xsampai barangnye..Tapi tawakal je la duit RM100 yg aku bank in kan dlm akaun brader tu..Alhamdulillah,baju ok yg aku terima....

Kepada semua diharap tidak tertipu dengan mereka2 ni..Klu duit banyak sangat dan nk menderma lebih baik masukkan je dlm tabung masjid..lagi afdal...hehheheh

Friday, 6 January 2012

JAGA PERIKSA...!!!!

Sebelum ni kat tempat kerja yg disayangi ni, sibok mengumpat n bercerita pasal SBPA jer.Sekarang x lagie!!!semua kot dh berpuas hati, ye la naik gaji pn nk kecoh2 lagi...Aku dh tentu happy giler cool beb,maklumlah bini xkje...dapat lebih skit ok lah, Alhamdulillah...

Bln nie staf2 kat tempat aku kje ni sibok nk jage student2 pekse...Exam la.....Semasa aku saje2 nk entry pasal ni jer pun aku dh 2 kali menjadi pengawas peperiksaan...Tgl 2 lg je..Untuk staf juruteknik kebanyakkan semua 4 kali terlibat dlm arena ni..Sebab juruteknik xbyk kje kot time budak exam ni..ye la mane ade kelas pn....


Jadi pengawas ni bkn susah sgt pun...just susun kertas jawapan,kertas soalan atas meja...Dah siap susun atas meja2 yg dikehendaki,panggil student masuk...kutip slip kehadiran,cek kehadiran, ..diakhir exam kutip kertas jawapan,kira kertas jawapan mesti same ngan slip kehadiran...yg lebih2 ketua pengawas la buat..

Bagi  staf yg bujang2 bleh kot nk cr jodoh..Ramai tu student yg lawa2...feeeeewittttt!!!!Bagi aku sekadar maratapi keindahan ciptaan tuhan je la,setia pada yg satu....Dah xlame nk ade baby baru ni..

Senang kan???Mmg senang pun tp agak memboringkan selama 2jam atau 3 jam nk tggu habis exam tu...Ape2pun gaji dh naik buat je la...Tapi!!!!ade gak staf yg sign masuk tp hilang mase didewan...Aku xtau nk ckp ape,maybe ade kje lain yg nk buat..Sesuatu pekerjaan yg kite buat mesti ada keikhlasan,baru la rasa happy tiap kali buat kerja...

Untuk Student2 Universiti Tun Hussien Onn.....Selamat maju jaya..Untuk mengakhiri entry aku ni same2 menghayati lagu gemilang UTHM (lagu yg perlu aku tau,sebab dh kje kat sini)...hahahah

video