Wednesday, 7 November 2012

SI BUJANGKU KONVO?



Sekarang nie di tempat aku sibuk dengan pelajar2 berkonvo..Aku tak terlibat langsung dengan majlis ni, so aku x bz sgt...Sempena majlis konvokesyen di UTHM ni berlangsung, tabika kemas kawasan sri Gading mengambil kesempatan untuk berkonvo jugak bagi anak2 murid yg kecil molek ni merasai suasana berkonvo..
Si bujang aku turut serta dalam majlis ni..Baru 4 tahun dh konvo...hehehhehe comelnye anak bujang aku ni..




























Tahniah my son..papa nak tengok anak papa ambik ijazah pulak bile besar nanti...Amin


Friday, 28 September 2012

HANTU

Melihat kepada tajuk entry aku kali ni , maybe yg bace tertanye2 isi kandungan nye menepati ciri2 keseraman tahap dewa mahupun hanya sekadar mitos sahaja...hahhahaha..Korang penah tgk tak hantu nenek kebayan or hantu nenek tua kerepot,....?xpenah?..same la aku...hahahahha
Baru2 ni anak aku dimasukkan ke wad di hospital batu pahat selama 4hari setelah didapi paru2 nye dijangkiti kuman...penat gak aku mengulang hari2 ke hospital.sedih tgk anak aku terlantar kesakitan..tgn yg kecik molek tu dicucuk jarum untuk memasukkan air.Ini kerana beliau tidak mahu minum hatta makan sekalipun...
Asal makan ,minum nanti muntah...Semakin kurus anak aku sikecik ni.Dah mcm aku xbg makn lak..Bile kt hospital,doktor cek darah ok,pastu hari keempat dah mula nk minum tp dengan picagari bukan botol..doktor cakap boleh balik.Aku tak berpuas hati sedangkan anak aku masih batuk lg tahap kronik dan mungkin sebab batuk ni la die tak lalu makan dan muntah2..
Bayi yg masih kecil tidak digalakkan dengan sebarang ubat kerana abdomen dalam badannye belum kuat untuk menerima ubat2 ini.Batuknye akan hilang sendri...Tapi bile tu?..Jadi aku pasrah dengan balik juga kerumah...kat rumah seperti biasa anak aku merengek,asal bangun merengek...muntah2...
Bawak gie urut terus nk minum pkai botol...alhamdulillah......tp muntah masih lg..Dan sebagai langkah terakhir aku berjumpa sedare ku untuk melihat klu2 ada 'bende' dh masuk dlm badan anak ku nie..Aku tau ada segelintir kita xmempercayai kewujudan makhluk halus ni..Tp ingat makhluk2 ni wujud selain kita didunia ni, cuma jgn la kita mensyirikkan Allah dengan makhluk2 lain..contohnye kita puja bende tu.
Semasa membuang bende nie, pakcik aku ni ada ckp 'bende' tu merupakan nenek tua...ooooo,begitu rupanya.sebab sebelum ni masa nak sulung aku demam die penah menangis kepada aku mengatakan ada nenek tua kat atas(rumah sewa aku 2 tingkat).Banyak kali gak anak aku nampak..Selepas tu adik aku pun byk kali nampak kelibat nenek ni dalam umah dan luar umah aku..Tu pun semasa adik aku bercuti di rumah aku semasa beliau memperolehi kuasa al-hijab.Tp skrg dh xde lg,dh berubat...
Ternyata benarlah nenek tua tu menjadi kan rumah aku sebagai persinggahan beliau..sungguh kurang sopan kerana tanpa izin aku die memasuki rumah aku dan mengganggu anak2 aku...memang gua rasa nk menempeleng jer neliau,nasib baik tak nampak.

Aku diberikan sebotol air untuk memagar rumah aku,kerana 'bende' jahanam tu mungkin akan dtg semula selepas mengambil teksi balik dr umah pakcik aku td ke rumah aku semula.Tu pun klu hidup lg la..Eh!kn die memey dh mati...hahahhaha
Semasa pulang kerumah pada mlm tu,bini aku ternampak sepasang kain putih bertenggek di tiang lampu...seleps melintasi kawasan tu die tanya samada aku nampak jugak...X nampak pun...Org lemah semangat memang senang nampak mcm2....

Thursday, 13 September 2012

OPENHOUSE VS MANCING

Tgk kepada titlenye..macam ntahapeapentah...Ok le tu yg penting ade modal nak update blog.Jangan jd mcm kwn aku tu,org lain yg updatekan...sibuk mengalahkan menteri uganda.
Bulan nie adalah bulan yg sengkek buat aku..mane idaknye, gaji belum muncul lg nie...hari2 mggu menghabiskan masa dirumah saje...nk jalan pun duit xde,bosan gak...

Tp yg bagusnye, time2 macam nie la byk open house yg ada..boleh la save skit...disamping tu menambah berat badan semula...hahhahahahah janji kenyang...Kalau kat UTHM ni openhouse memang tak putus2...dicampur lg dengan umah member2 lain..Selagi xcukup sebulan,kat johor ni sentiasa ade open house...sate,kambing golek,beriani...pergh..mcm2 ado!
Aku plak telah membuat closedhouse untuk raya taun nie..xde rezeki lebih nak buat.biasanye klu buat pun pada member2 seperjuangan yg terdekat jer..Taun nie xde..sorry ye kawan2..hahhahaha..Aku gie umah korang jer kutip duit raya anak aku...
Ape2pun semoga Allah memberi rezeki yang murah buat insan2 yg membuat openhouse nie...Modal besar gak bg yg berpendapatan sama level aku nie.
Bile nak balik kampung lg nie..Perancangan aku nak mancing tiap kali balik kampung..Batang joran dah beli,..peralatan lain sume dh siap...Brother aku kat pasir gudang punye..die cakap nk bg aku sebab die dh xnk mancing lg..Time kasih ye abangku,lgpun abangkan ada masalah jantung..jage kesihatan tu lg penting.Tggu klu ade mase gua dtg sane.Cuma yg xbest pancingnye bg member pinjam terus dh burn...cilakak itu org.
Tggal nak beli mesin pancing jer nie...Dah nak balik kg nanti baru beli..mision complete...xsabor yob.

Tuesday, 28 August 2012

Selamat Hari Raya

Tahun nie turn beraya di kampung tercinta gua..Felda sg koyan, Kuala Lipis pahang..Bagi gua best la taun nie..dan maybe kureng bg bini gua...hahahhaha..ape leh buat..taun depan kat Parit Raja yer...Alah, lg pun raya sebulan klu kat Johor nie...Sekarang pun dah kat Johor dah....
Aku bertolak balik ker pahang jam 9.30mlm(17/08/2012)...Saing dgn my brother yg kat Pasir Gudang...tggu kat hentian pagoh,pastu gerak same2...Pemanduan berhemah telah diterapkan dalam jiwa aku...110KM/J sampai KL..pergh syahdu giler..dah masuk KL kete skit jer...mmg menggembirakan sanubari aku.Waktu tu kul 1.00pagi...Sebenarnye aku nk apply cuti awal2 balik raya,tp memandangkan nk saing my brother terpaksa lah kje sampai hari jumaat tu....
Kesyahduan melihat deretan kenderaan di KL tak kekal lame apabila sampai di tol Gombak....pergh!!!!sakit hati...Celah mane kenderaan2 ni,bleh penuh lak kat tol ni...Ape lg sabor jer la,nk ikut jalan mane lg...terpaksa la redah kasi pecah...Dalam hati nk tergelak jugak bile mengenangkan kata2 brother ku dihentian pagoh..."lu jalan dulu,gua follow...sampai tol gombak baru gua depan lak..gua nak layan koner kat highway karak.."...hahahhaha layan koner wak lu!!!!10-30KM/J...
3 jam gak dalam jem nenas tue...hahahhahaa...tue pun main sebat jalan tepi bahu jalan..klu tak lg berapi kepala gua nak mengharungi ujian tersebut...Lantak la sape yg nk menyumpah...Dah tak pikir dah...Yg 
penting gua hepi...huahuahuahua...
Lepas jer raub masing2 berdesup peginye...jalan sunyi sepi,berembat ler..jgn lembu tiba2 check in atas jalan sudah..alhamdulillah tak de lak lembu2 ni..maybe menyorok takut disembelih or balik kampung beraya...hahahhahaha.Sampai jer terus sahur..ade setengah jam jer lagi...Tengahari aku dh berbuka...kate Musafir di Aidilfitri...hahhahahahahah macam haram.
Raya pertama join rombongan org kampung...Penat gak berjalan..maklumla baru lepas operation...perut xberapa kuat lg..Yg gua bengang bawak anak gua sekali..dah dapat singgit terus nk balik..Macam mane nk menampung perbelanjaan lepas raya macam ni..sebulan setengah tggu gaji,kerajaan dah dapat gji sebelum raya...heheheh
Raya ke dua lepak rumah jer..Dah besar ni malas nk beraya lg sebab dah xdapat duit raya..Yg selebihnye aku memenuhi rayaku dengan membawa anak+bini+anak sedara+adik aku ke Kuala Lipis...berjalan2 di hari raya..Sebab kat sini raya pertama n kedua jer meriah...yg lain wat hal sendiri...
Pegi zoo lipis n muzium warisan lipis...Boleh la menghilangkan keboringan bini aku especiallynye...Lgpun aku pun xpenah jejak kaki kesitu selama aku lahir...asyik zoo negara jer...sapot la plak zoo tempat sendiri...Selain tue ade gak layan memancing kat parit belakang umah awalaupun aku xberabe minat yg mendalam dalam karier sebangai pemancing nie...


 Apepun2 pun yg penting kedua ibubapa ku happy melihat kesemua anak2 nye balik beraya taun ni..Mase semua nk balik bekerja semula...menangis pulak mak aku.Kesian aku tengok..Taun depan aku tak beraya kat pahang,mesti xmeriah...yg kompom xbalik aku n brother kt pasir gudang..yg lain xtau la..Ape leh buat mengikut sistem giliran...Balik kg aku bikin lampu kat depan umah,tanpa bgtau bapak aku..keluarkan modal sendiri..Aku harap bapak aku gembira walaupun kecil sumbangan tersebut..MAK ABAH...I LOVE YOU.

Wednesday, 15 August 2012

ROKOK

Bagi penggemar bende alah nie..`Tanpamu ku sepi`...Makne taknye nikmat yg diberikan tatkala selepas makan takpun dalam bilik termenung memang menyahdukan benak fikiran...
Aku pun tergolong dalam kancah tak sihat nie..Dulu dh penah berhenti sekejap tapi terjebak kembali..
Mase tu keje kilang lg,kje syif susahla nk benti terus...kawan2 semua hisap.Bile syif malam ubat tidur kepada aku dan juga rakan2 seperjuangan yg lain...Kalau dulu dunhill,selepas naik harga isap jer rokok murah2.rokok manchester merah.RM4.50 jer sekotak(20btg)..Bak kate kawan2 ku..`x kisah la janji berasap'...Sempena kelab bola yg aku layan..lme2 ngam plak ngan tekak...
 “Mulai 1 Sept 2012, semua diskaun jualan rokok akan dimansuhkan… semua jenama rokok tidak boleh mengadakan diskaun. Pelarasan diskaun harga jualan runcit rokok dimansuhkan. Hanya satu harga minimum iaitu RM7 untuk paket 20 batang.
“Pengilang-pengilang membungkus rokok perlu memastikan dalam paket hanya 20 batang dan satu karton mengandungi 10 paket sahaja,”Kalau nak sebut pasal berasap ni..ade gak kawan2 aku yg cuba rokok bateri..berasap jugak,tp xtau la asapnye menangkap benak pemikiran ke tak!tak penah cube plak aku.Tengok jer dah mcm pelik..ye la siap kene cas lg...Tp diorg nie isap gak rokok original,sekadar nak kurangkan merokok boleh la kot..
Selepas tue,timbul lak ubat berhenti merokok..nie pun aku xtry test cuba gak...Bapak mertua aku ade la try test bende nie..mcm ok keputusannye...tp sekarang dh terjebak balik dalam arena berasap nie balik..Mahal gak ubatnye tu...membazir jer klu sekerat jalan je..
Setelah bini aku mengandung anak ke-2,aku saje jer berkata'klu anak pompuan,aku tak beli rokok lg pkai duit aku'...Begitu egonye aku memandangkan org2 tue ckp aku akan dapat anak lelaki lg...

Tup..tup..ambik kau mmg girl yg kluar..Dari segi positif nye..aku dh boleh berjinak2 dalam slogan 'katakan tidak pada rokok'...Memang la xbeli rokok pakai duit aku..Tp adik aku beli,aku bantai lg...Tak tahan beb..Sekurang-kurangnye aku dh dapat mengurangkan jumlah pengambilan tiap2 hari..Kadang2 1hari xisap sbb bekalan xde...
Semoga bulan puasa ni dapat la mengurangkan lg..dan seterusnya berhenti untuk tahun2 yg mendatang.
MEROKOK MERBAHAYAKAN KESIHATAN

Thursday, 26 July 2012

BONUS RAYA!!!!!ALHAMDULILLAH

Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan bahawa kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam.
Perdana Menteri yang juga Menteri Kewangan turut mengumumkan bahawa kerajaan bersetuju memberi Bayaran Khas Kewangan sebanyak RM500 kepada pesara kerajaan.
Bayaran itu akan dibuat pada 9 Ogos ini, katanya dalam kenyataan di Kuala Lumpur. Pemberian bonus dan bayaran khas itu akan memanfaatkan seramai 1.27 juta penjawat awam persekutuan dan 657,000 pesara kerajaan.

Wow...bahagianye raye nie....bonus raya dapat + duit kutu + durian runtuh felda...cuma yg xbest nk idupkan insurans dan roadtax kete.. RM1K gak abis tu...yg penting balik kampung ade duit, nk pegi cameron la cadangnye..cuti seminggu...

selamat hari raya,hari untuk kita bersuka ria.....

Tuesday, 24 July 2012

SELAMAT BERPUASA!!!

Puasa datang lg..30/07/2012 nak kene bedah..harap semuanya berjalan dgn lancar...amin

Tuesday, 3 July 2012

Alhamdulillah

Mggu ni memang bz skit kje...Aku dilantik tuk handle student dari Kolej Kemahiran Tinggi Mara berkenaan Loji Biodiesel jabatan aku dengan beberapa lg juruteknik,jurudandang,ketua makmal dan pensyarah..
Dalam pada yg sama aku nak kumpul maklumat untuk tugasan kumpulan dan buat tugasan individu yg diberikan pada taklimat pra-kursus induksi (2 julai 2012)..




Induksi?...yaa..kursus yg wajib utk penjawat awam yg baru mcm aku ni..Kursus ni akan berlangsung pada 8-18 julai 2012 di Institut Latihan FAMA, Port Dickson Negeri Sembilan....Fuyyooo 10 hari tu...Makan kat sana memang sedap2 dengar crita..xkurus ler camnie..hehehhe maintain jer la...Yang xgembira dh tentu bini aku yg xbleh berenggang lama2...hahhahaha....first time nie 10 hari..

Masa taklimat urusetia memberitahu yang jadual amat padat.Jadi aku rasa nak mandi swimming pool tu macam xde mase jer..rugi2...

Basuh baju pun mcm xsempat jer...itu die yg cakap.Tengok jer la mcm mane...xsabar rasanye nye nk kursus ni..Dah lepas lega skit..

Dalam sibuk mencari maklumat2 untuk tugasan kursus ni,aku didatangi oleh satu makhluk tuhan..Kelam kabut jer ingat sape td.. Rupa2nye member aku satu fakulti bawak transkrip periksa yg lepas..exam tu berlangsung pada 17/05/2012(kertas 1-pengetahuan am universiti) dan 18/05/2012(kertas 2-kertas jabatan (amali/teori)

Memang perkabaran gumbira telah dibawanye..aku lulus exam tu...Alhamdulillah  Yes2...Xsangka aku bleh lulus,sebab selepas exam tempohari aku dh bajet untuk kertas 1 aku kompom bleh lulus..tp tuk kertas 2 aku xbrape konfiden level sgt....hahahaha..Dua dua kertas lulus rupenye..xpayah la nk repeat..Tp kesian kat kwn aku yg bwk perkabaran gembira ni..die kandas tuk paper 2 dan ter paksa la repeat paper lg...Good Luck my prenz...




Friday, 29 June 2012

anak patung pada bumper belakang kenderaan





Trend terbaru yg mungkin kita perasan atau xpenah tgk lg...Ade segelintir pemilik kenderaan terutama anak muda la ye...xkn org tua plak yg nak buat bende2 cam ni lak..xlogik dek akal,atau tabiat nk mampos agaknye...hahahha

Sebenarnya meletakkan anak patung bawah kereta adalah budaya orang Thailand.Mereka percaya roh orang yang mati kemalangan akan berlegar-legar di tempat mereka mati. Bagi mengelakkan roh menganggu mereka yang memandu, terutama roh kanak-kanak, jadi mereka memasang anak patung pada bumper kereta,Supaya roh kanak-kanak tenang.Trend ini dibawa oleh pemandu teksi Thai yang mahu meletakkan roh lain (dengan meletak anak patung) supaya roh orang mati dilanggar tidak menganggu kereta mereka.


Firman Allah, mafhumnya:Maka barangsiapa mengikuti petunjukKu maka ia tak akan sesat dan celaka. Dan barangsiapa berpaling tadah, tidak ingat kepadaKu maka baginya kehidupan yang sempit dan Kami akan membangkitnya di Hari Kiamat dalam keadaan buta.” (Ta Ha : 123)

Sabda Rasulullah saw Bermaksud: “Siapa yang menyerupai suatu kaum, maka dia termasuk sebahagian daripada Mereka” (Riwayat Abu Daud). 

 


Bagi aku yang memiliki kereta juga amat x berkenan dgn trend sebegini.burok bebenor.Sebelum ni trend tampal sticker bomb tu nak tergelak aku dibuatnye...
macam haram jadah  jer...hahahhahahaha 
Oleh sebab itu..moral yg aku nk sampai kan adalah jgn sampai kita buat sst yg mendatangkan syirik.Simpan anak patung dalam rumah pun malaikat xmasuk umah.Apa2pun niat mesti betul...

Friday, 22 June 2012

ICME2012


Saje je nak entry pasal ni... Maklum la dah jd AJK bagi pencarian penaja2 , kot2 ade yg terbace nak jd sponsor..Name main petik jer diorg nie, dh le aku xtau menahu pasal bende ni. tup,tup bukak email ade meeting pasal ni.. ape pun x boleh la macam ni.Sebagai staf yg berdedikasi aku follow jer la..Rupenya xla susah sgt..buat surat jer..Seminar ni berlangsung pada:

20-21 November 2012
Seminar Hall Level 3, UTHM Library Building
86400 Parit Raja, Batu Pahat, Johor
MALAYSIA

Sebagai penganjur, anak2 buah terpaksa la ikut..Aku pun xpaham sgt pasal seminar ni..yg aku tau mengenai
  "Sustainable Engineering towards Green Technology".Kiranye perkongsian idea setelah 'research' yg telah dibuat dr seluruh dunia yg menyertai seminar ni..
 Surat2 baru je aku siapkan copy ke letterhead.Penat gak satu2 nk copy, seratus lebih gak surat yang kami semua AJK buatkan.Tggu jer feedback dr syarikat mane yg nk sponsor.
Harap2 seminar ni berjaya dan banyak sponser yg hadir sebab byk manfaat yg diberi...

Wednesday, 20 June 2012

Thursday, 14 June 2012

apecer nie orenjer

Holland , Belanda dan Netherlands....same jer orenjer sume tu... team yang aku sokong dalam euro2012 yg berlangsung di poland n ukraine
Antara pemain yg aku minat dah tentu sniejder , van persie , van der vaart , rud van nisterooy(bersara) , van der sar(bersara) dan byk lg la...
Tp sungguh menyedihkan bila permulaan euro dah kene titik 1-0 ngan denmark dan 2-1 dgn jerman...ape celop?dah boleh siap2 balik kampung ler jawabnye..last game dlm  kumpulan dah xmembawa ape2 makna..
cit podah..itu jer bleh aku rumuskan kepada pasukan belanda walaupun mempunyai ramai bintang2 dalam pasukan.
nampaknye strategi jurulatih belanda memang mcm haram..semangat aku beli jersey home n away walau xori.cantik tu....hahhahaha...ini jer kemampuan yg ditunjukkan...oren , oren...nape team lawan xsilau matenye kali ni..oren xcukup terang kot..lain kali pkai sunquick!!!!!!(nampak benor tensionnye)

Tuesday, 12 June 2012

BR1M2 pulak...yes!

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, berkata kerajaan akan membuat keputusan tidak lama lagi sama ada pusingan kedua Bantuan Rakyat Satu Malaysia (BR1M) akan dilaksanakan.
Najib yang juga Menteri Kewangan berkata, kerajaan perlu melihat kepada kemampuan dan pengurusan kewangan negara.
“Saya akan melihat aliran tunai kerajaan tidak lama lagi untuk memutuskan sama ada kita mampu untuk melakukan BR1M kedua dan pada masa sama memastikan disiplin fiskal,” katanya menjawab pertanyaan pada sesi liputan langsung NSTLIVE di Balai Berita yang berlangsung sekarang.

Ditanya apakah kerajaan mampu meneruskan kelangsungan bantuan kepada rakyat dan apakah inisiatif itu akan mewujudkan masyarakat yang bergantung kepada subsidi, Najib berkata:
“Tidak, sebalik kita adalah kerajaan rakyat. Justeru, kita prihatin kepada kehendak rakyat sambil mengekalkan tanggungjawab fiskal,”

Kepada soalan lain, Najib berkata semua golongan rakyat akan menikmati “sesuatu” daripada Belanjawan 2013 yang sedang dirangka.
“Akan ada sesuatu untuk rakyat tetapi anda perlu tunggu pembentangan Belanjawan itu,” katanya. 

Yang lepas dah dapat,tiap2 taun buat kan bagus..kesian la pada rakyatmu yg berpendapatan kecil sepertiku ini..hahhahha

Sunday, 10 June 2012

pengadil sial dalam bolasepak

malaysia bertemu singapore di jalan besar, singapore... mmg game yg aku nantikan sebab aku mmg cintakan bolasepak negara.Ye la klu x rakyat malaysia sape lg yg ade...xkn nk suruh hazard sokong plak.. kagawa dh tentu sokong negara samurai die tu...hehhehhe


Permainan yg ditunjukkan olah anak buah rajagopal mmg best...game yg aku dah bajet ble menang tp disentap oleh pengadil dari hong kong..mcm sial la, anak sape tu...


Hahahahahaha pertama kali aku tengok dalam sejarah bola sepak dapat free kick sebab kate "YES" kat refferee.Provoke sket je kot.hahahahahaha dah la tergelak sakan aku tengok player2 kita semua dok jadi tembok besar kat line gol. Kalu x gol jugak mase tu, aku x tau la ref nak bagi tendangan ape plak...freekick 1 meter je kot lepas tu..kalau x gol gak..korang rase ref tu nak bagi ape plak..ke gol percuma macam tu je...hahahaha untung lah ref dapat dollar singapore..Macam S*** lah!!!
Kita tengok main kat malaysia plak..agak2 nk beli pengadil lg ke tidak...selamanya harimau malaya!!!!!!!

Thursday, 7 June 2012

Shinji Kagawa Sah Sertai Man United Dengan Nilai Perpindahan Bernilai RM59 Juta


Manchester United hari ini mengesahkan bahawa mereka sudah berjaya menandatangani bintang Jepun, Shinji Kagawa dengan nilai £12 juta (RM59 juta).
Namun perpindahan perancang tengah Borussia Dortmund berusia 23 tahun itu hanya akan dilengkapkan hujung bulan ini selepas dia lulus ujian perubatan dan mendapat permit kerja.
“Kami dengan gembira mengumumkan bahawa sudah pun mencapai persetujuan dengan Dortmund dan Kagawa untuk perpindahan ke kelab ini.
“Perjanjian ini hanya akan dilengkapkan selepas pemain ini lulus ujian perubatan dan mendapat permit kerja di United Kingdom. Semua ini dijangka selesai penghujung Jun ini,” kata kenyataan United, hari ini.
Kagawa dipilih sebagai Pemain Terbaik Liga Jerman 2010/11 meskipun terlepas hampir separuh musim akibat kecederaan.

Tuesday, 5 June 2012

JERSEY

Dah lme xupdate yg baru..kecewa man utd xjuara kalah beza jaringan jer..Saje nk citer pasal jersey walau dh basi..
Taun ni awal2 lg man utd dh kene kutuk pasal jersey...ape bleh buat ,terima seadanye dengan design kali nie
Sempena penghormatan buat sir alex , org scotland punye skirt...Yang paling hepi dah tentu rivals ni sume.. 'pe brg kain pelikat'.. hampeh bebenor!!!!!
                                                                       home
                                                                         away

Warna tetap same mcm season lepas..baju xpenting sgt,yg penting konsistensi mencabar kejuaraan..Bdak luzerpul yg paling suke bebenor.. klu setakat worrior je yg sponsor best sgt ker...hahahhahhaah.jersey lawa tp main hampeh je wat pe..Malaysia kit pun nike tau...hahhahahahaha bangang
                        luzer kit...hahahhaha,nk mandi manda sambil tgk go,go power ranger..

Monday, 12 March 2012

menang t'shirt tee polo

Hari yg menggembirakan apabila bukak jer facebook...tup2 diumumkan pemenang predict kat salah satu group die hard man utd..Sebenarnye aku pun dah lupe tuk jawapan total goal tu...



its time to wake UP ppl .. win manutd polo tee sponsor by Razali Rahman.. if u predict correctly below. tks zali for yr contribution. kindly predict game btw manUTD and west brom sun 11/03

1. captain of da team
2. scorer of 2nd goal
3. total goals.

have fun here and hope there will be a winner dis time. closing SUN 6pm !! cpt2 and gd luck to all. GGMU
 
Aku jawab 1)Evra  2)Rooney  3)man utd 2-0 wes brom...
 
jeng jeng jeng ..... sukacita di maklum .. pemenang tuk prediction game dgn tekaan tepat 3/3 .. jatuh kepada :

Shafreena Sofeah Khairilaretro Wohoo & Hasrul Ismail.. tahniah tuk sume .. dgn ini juga di beritahu ketiga2 ini di bann kerana game hanya tinggal brapa saja .. harap beri peluang pada yg lain . tenkiu sume kerna menghidupkan OUF !! GGMU

winners to inbox me yr details .. Arm Zar.. pls sedia .. hehe
· · · 13 minutes ago near Singapore, Singapore
glory-glory man utd